Szilveszter Kárpátalján 2019

Időpont: 2019. December 29. – 2020. Január 1.

1.nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban, felszállási lehetőség Egerben és az M3 autópálya pihenőiben. Határátkelést követően Kárpátaljára érkezünk, ahol mosdó és kávészünet, valamint pénzváltás után Munkácsra utazunk. Itt elsőként a Zrínyi Ilona által hősiesen védett Munkácsi várat tekintjük meg, majd Munkács belvárosában teszünk rövid gyalogos sétát, mely során megtekintjük a régi városházát, Kárpátalja első színházát, Munkácsy Mihály szülőházának helyét és mellszobrát a Rákóczi birtok fő udvarháza vagy Fejér ház udvarában. Szálláshelyünkre, Nagymuzsalyra utazunk, ahol szálláshelyeink elfoglalása után megvacsorázunk.

2.nap:Reggeli után a Borzsa-havas lábánál lévő Sipot-vízeséshez utazunk, melyet Kárpátalaja legszebb vízesésének tartanak. Itt a hegyvidékre jellemző kirakodóvásár mentén érünk fel a vízeséshez. Ezt követően egy 1650 m hosszú felvonó(libegő) segítségével jutunk fel a Gemba nevezetű hegy oldalába. Itt lehetőségünk lesz rövid gyalogtúrát tenni a hegy gerincére, majd visszatérünk szálláshelyünkre, meleg vacsora.

3.nap: Reggeli után Ungvárra, a megyeszékhelyre utazunk, ahol először a Szabadtéri Néprajzi Múzeumba látogatunk, melynek épületei a soknemzetiségű Kárpátalja népi faépítészetét mutatják be. Séta a belvárosban: Székesegyház, Főtér, Váralja Kávézó Múzeum. Innen Beregszentmiklósra utazunk, ahol Bartos József várúr mutatja be Zrínyi Ilona és Thököly Imre szerelmi fészkét. Visszatérünk Nagymuzsalyra, ahol ünnepi vacsorával és zenés mulatsággal búcsúztatjuk el az Ó évet.

4.nap: Kora délelőtt Újévi lakoma vár minket házigazdáinknál, majd a kárpátaljai magyarság fővárosába, Beregszászra utazunk. Belvárosi sétánk alkalmával láthatjuk az egykori Bereg vármegyeházat, a felújított Magyar Királyi Törvényszék épületét, a volt Úri kaszinót és a Hősök terét. Ezt követően szabadprogram keretében vásárlási lehetőség (piacon vagy helyi szupermarketben). Búcsút veszük Kárpátaljától, határátkelés Beregsuránynál, hazautazás.

A fenti 4 napos programcsomag ára 59.500 Ft/ fő, mely tartalmazza:

  • 3 éjszaka szállást falusi turizmus keretein belül, minősített vendégházakban, magyar családoknál
  • 2 x bőséges reggelit, 2 x kétfogásos meleg vacsorát desszerttel és italkínálással
  • Szilveszteri négyfogásos vacsorát korlátlan étel- és italfogyasztással
  • Szilveszteri mulatságot
  • Újévi lakomát a vendégházakban
  • Honismereti vezetést program szerint
  • Belépőjegyeket
  • Utazást autóbusszal

Nem tartalmazza: BPB biztosítást

Az utazáshoz ÉRVÉNYES ÚTLEVÉL szükséges!

Érdeklődni és jelentkezni a karpataljautazas@gmail.com e-mail címen lehetséges.