Túra a Fagyalos-hegységben

UAZ-os, vagy GAZ 66-os túráink Kőrösmezőről indulnak. Több helyi jármű tulajdonosa beszél magyarul is. Válogathatunk az 5 és 8 személyes UAZ, valamint a 18 személyes GAZ 66-os közül a csoport létszámától függően. Az autók zártak, de ablakosak!

    630 méteres tengerszint fölötti magasságból indulunk és kb. 1400 méterig autózunk. Utunk a Szvidovec-patak medre mellett halad gyönyörű fenyvesben, helyenként sziklás szorosban. Az út mentén nincsenek szakadékok, vagy veszélyes helyzetek.
    15 km megtétele után érjük el Dragobrat nevezetű síközpontot. Kimászva a nyerget az Asztag oldalában pihenünk meg, hogy aztán mintegy 4 km-es gyalogtúrát tegyünk egy irányba a Fagyalos-hegység legmagasabb csúcsára, az Ikerhavasra. Jó időben belátható a Fagyalos kopasz csúcsainak és hegygerinceinek nagy része, valamint a Csornahora kétezres hegyei is. Visszatérünk járművünkhöz, hogy azzal folytassuk utunkat az 1400 méteren található, hegyek övezte Vadászka tóhoz.
    A vidéken járva, kis szerencsével akár pásztorokkal is találkozhatunk. Ha ez sikerül, akkor megkóstolhatjuk a brinzát (sózott juhtúró), vagy az ordát (édes juhtúró), rövid betekintést nyerhetünk az életükbe.
    A tó körüli kirándulás, pihenés után autónkkal visszatérünk Kőrösmezőre. Az út során kb. 50 km. autózásra és max. 10 -12 km sétára kell felkészülnünk!

Szállásfoglalásban, autó bérlésben és túravezetésben állunk rendelkezésére!